Fra strøtanke til seriøs tanke.

Barslen med min søn drønede derud af, og den ene dag tog den anden, men jeg manglede et eller andet. Noget som jeg ikke følte, at jeg fik opfyldt nogen andre steder. Noget som ikke kun ville glæde og tilfredsstille mig, men også min søn, som havde enormt krudt i måsen! Noget som jeg ikke følte jeg fik opfyldt i min mødregruppe, som ifølge mig mødtes ALT for sjældent.

Jeg drøftede mit behov med min mand, og i en strøtanke sagde han: ’man burde åbne et sted, som rummede det hele! Et sted hvor man kan komme og være sammen med andre. Et sted som tilbyder alt det du ræser rundt til overalt i byen, under ét tag’.

Jeg var enig – helt enig faktisk! Men jeg slog tanken hen, og tænkte argh det er vist ikke lige tiden for det nu. Måske om et par år.

Jeg var nemlig ikke en af de der heldige mødre, som havde en masse veninder eller familie, som var på barsel samtidig. Nej jeg følte mig faktisk en smule alene! Min mødregruppe levede heller ikke op til det behov jeg havde, idet der var alt for lang tid imellem møder – ifølge mig!

Jeg manglede et sted, hvor jeg kunne gå hen og møde andre mødre og snakke om, alt det som man tænker og møder i ens hverdagen, når man går hjemme med sådan et lille væsen.

  • ’Hvilke slags grød skal man starte med?’.
  • ’Han har absolut ingen søvnrytme – har jeres heller ikke det?’.
  • ’Han vil amme mange gange om natten – er det normalt?’ osv.

Denne samvær, relation og ’beroligelse’ savnede jeg at opnå sammen med nogle, som var lige netop DER i deres liv, som jeg også var. Jovist kunne jeg da snakke med min mor, men det er ligesom bare ikke det samme. Jeg kunne da også tage til legestuer, hvor jeg kunne stille og blive mødt af de samme spørgsmål hver gang; ’Hvor gammel er han?’, ’Hvad hedder han?’ og ’Nøj han har travlt hva?!’. En halv time efter går man ud og går hvert til sit igen.

Jeg kunne ikke slå tanken helt hen om at skabe et sted, som kunne rumme og opfylde alt det jeg manglede. At JEG kunne skabe dette rum og den relation for andre, syntes jeg var meget tiltalende og spændende. Jeg begyndte så småt at kigge på mulighederne og spekulerede over, hvad det skulle indeholde.

Hermed var de første små tanker gjort om, hvad der på daværende tidspunkt blev omtalt som barselsboblen. Men var det noget jeg skulle gå videre med, og i så fald hvordan?

Du kan følge med i boblens videre udvikling i næste indlæg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.